Jumelage Ganshoren Rusatira
Beginpagina > Actie in Ganshoren

Actie in Ganshoren

Artikels van deze rubriek


Wandelpad N-Z-solidariteit (Actie in Ganshoren)

donderdag 10 juli 2014 door Webcomité
In 2012, voor het feest van 40 jaar Jumelage heeft de gemeente Ganshoren op het gemeentelijke grondgebied een wandelpad van 6 km onthuld, met 12 infoborden, genummerd van 1 t.e.m. 12. Het aanleggen hiervan werd uigevoerd dank zij een subsidie van CWBI. Elk infobord verwijst naar noord-zuid (...)


Jumelage avondjes (Actie in Ganshoren)

donderdag 10 juli 2014 door Webcomité
Ieder jaar in het begin van de lente organiseert het jumelagecomité voor alle sympathisanten een avondgebeuren met avondmaal en cultuur- of muziekoptredens, in een intieme sfeer daar het aantal deelnemers door de materiële omstandigheden tot ca. honderd personen beperkt is. Men eet daar (...)


> avondmaal 2015 (maart 15) (Actie in Ganshoren)

maandag 30 maart 2015 door Webcomité
„sorry, dit artikel is niet vertaald; Hieronder gaat het originele in het Frans.” cet article est une copie de l’éditorial de mars 15 complété par un portefolio souvenir de la soirée Youpie ! La soirée du jumelage 2015 a été réussie, tant en nombre de présents (125 entrées) qu’en succès du buffet et (...)


> avondmaal 2014 (mei 14) (Actie in Ganshoren)

donderdag 29 mei 2014 door Webcomité
„sorry, dit artikel is niet vertaald; Hieronder gaat het originele in het Frans.” Samedi 10 mai, la tension était à son comble … … car quand on fait une soirée-souper nouvelle formule, il y a évidemment toujours des imprévus, des non-dits redécouverts, des soucis de travail ou même de maladie parmi les (...)


Solidariteitsontbijten (Actie in Ganshoren)

donderdag 10 juli 2014 door Webcomité
Op de 1ste of 2de zondag ochtend van oktober, gedurende de Brusselse week van de Solidariteit, organiseert de gemeente Ganshoren met het jumelagecomité en de werekdwerkgroep het „Noord-Zuidsolidariteitsontbijt”. Zo kan iedereen de fair trade producten uit het Zuiden proeven, alsook de (...)


Stand op de lokale feesten (Actie in Ganshoren)

donderdag 10 juli 2014 door Webcomité
De jumelage heeft altijd belang gesteld aan de aanwezigheid op de feesten die in de gemeente Ganshoren georganiseerd zijn, om aale burgers bewust te maken van het bestaan van de jumelage, om hen te informeren en om contacten te leggen. Het gaat meestal om jaarlijkse feesten, behalve voor (...)


Ontmoetingen en diaspora (Actie in Ganshoren)

donderdag 10 juli 2014 door Webcomité
De Jumelage is een unieke mogelijkheid om mensen te ontmoeten die in BelgIê leven en die door hun geboorte of ervaring het leven in de Zuiderse landen kennen, in Afrika, in Rwanda en zelfs in Rusatira-Kinazi. Bij de personen die de jumelage gedurende de laatste jaren zo ontmoette, zoals (...)


Cultuurontdekkingen (Actie in Ganshoren)

donderdag 10 juli 2014 door Webcomité
De Jumelage is de mogelijkheid om de cultuur van het Zuiden, van Afrika en van Rwanda te ontdekken, ofwel in haar eigen omgeving, ofwel in vergelijking met de cultuur van ons eigen land. Bij de culturele activiteiten die de laatste jaren zo met de hulp van Rwandezen van België georganiseerd (...)


> Amour et Mutineries, cabaret tegen Honger! (feb. 15) (Actie in Ganshoren)

2, 3 en 4 februari 2015 in La Villa
donderdag 5 februari 2015 door Webcomité
Een cabaretvertoning (in het Frans), die moeilijk te beschrijven is. De jonge mama Geneviève Voisin stelt ons vragen over onze houding ten ozichte van de hongersnood in de wereld, met vele humor en liefde. Met liedjes en gedichten van vroeger en van nu, Amour et mutineries is een oproep voor (...)


11.11.11-Actie (Actie in Ganshoren)

donderdag 10 juli 2014 door Webcomité
11.11.11-Actie is aan de basis zelf van de Jumelage. De in 1996 gestichte Actie beoogt de steun aan de bevolkingen van het Zuiden die de meeste behoefte eraan hebben, dank zij een grote geld inzameling rond 11 november om 11u, waarvan haar naam. Ze wordt geleid door NCOS (nationaal centrum voor (...)


Beginpagina | Contact | Overzicht van de site | |

De activiteit van de site opvolgen nl  De activiteit van de site opvolgen Actie in Ganshoren   ?

Site gebouwd met SPIP 2.1.26 + AHUNTSIC

Creative Commons License