Jumelage Ganshoren Rusatira

Redactiewoord: 45 JAAR JUMELAGE in GANSHOREN, en zo JONG!

zondag 28 mei 2017 door Gilles Labeeuw

Ivoire et Ebène We moeten het erkennen, voor de 45-jaar vieringen waren we onder de indruk van de inzet van de jongeren, wij, het publiek, maar ook de gemeentelijke overheden, nieuw burgemeester, schepenen, gemeenteraadsleden, die ons daarbij kwamen steunen.

Eerst op 5 mei, bij de opening van de tentoonstellingen van het tekenwedstrijd ’Samen zijn we sterker’.

In La Villa gaf Roch, de jonge animator, een zeer hartelijke verwelkoming en woordvoering.

In De Zeyp uitte het jongerenkoor ’Ivoor en Ebbenhout’ van Louise Musenge (zie foto) zijn ideaal: zachte zangen in het Kinyarwandees, ‘Quand on n’a que l’amour’ van Brel, ’Imagine’ van John Lennon, ‘t Leven is mooi van Will Tura. Dit enthousiaste boodschap over een multiculturele en meertalige samenleving kreeg applaus van iedereen!

groupe de gospel africain EIB Ook was de jumelageavond van 6 mei zeer enthousiast, onder de leiding van de ’Rusatira girls’; Gwenaëlle, Pauline, Elodie en Mélissa. Er kwamen de ritmes van een Rwandees gospelkoor (het bestaat, zie foto) en zachte chansons van de jonge Rwandese zanger Chrysanthe. Sympathieke student(inn)en van Gwenaëlle leverden een efficiënt werk voor de bar, voor het buffet en voor het verkoop van de tickets van de ’tombola voor lekkerbekken’. Deze was uitstekend georganiseerd door Pascale, de dochter van Guy Demanet, de stichter van de Jumelage in 1972. Ze herinnerde eraan dat met 4 tombolatickets (20 €) de schoolmaaltijden van één student gedurende 1 jaar konden betaald worden, om schooluitval van de armste studenten in Rusatira te vermijden (zie Jumelage van januari 2017). Mooi opgestelde menukaarten gaven informatie over de jaarlijkse ’kleine projecten’, o.m. voor de uitrusting van een gezondheidspost (hier te vinden).

Met het dynamisme van deze solidaire jongeren heeft Noord-Zuidsolidariteit een mooie toekomst!

Gilles labeeuw


Beginpagina | Contact | Overzicht van de site | |

De activiteit van de site opvolgen nl  De activiteit van de site opvolgen Contacten, maandblad, blog  De activiteit van de site opvolgen Archieven   ?

Site gebouwd met SPIP 2.1.26 + AHUNTSIC

Creative Commons License